Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, τα 40 κύματα και η αναγέννηση

Οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, η οικονομική κρίση και οι γενικότερες αναδουλειές, κάνουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ανάμεσά τους και ο όμιλος Μυτιληναίος , ο οποίος όμως δεν το έβαλε κάτω. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανασυντάσσεται και στήνει το σύστημα του από την αρχή βασισμένος σε διεθνή πρότυπα με οργάνωση πολυεθνικής εταιρείας.

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Τελευταίο βήμα του ανασχηματισμού ήταν η απόφαση να γίνει η ενέργεια στρατηγικός τομέας ανάπτυξης. Το σημαντικότερο βήμα για τη νέα πορεία του ομίλου, έγινε το 2005. με την εξαγορά του 43% της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» από την καναδική Alcan, έναντι 79,5 εκατ. ευρώ. Το 2006, όταν έληξε η προνομιακή σύμβαση για τη ΔΕΗ για φθηνή τιμή, οι Καναδοί αποχώρησαν, φοβούμενοι μην επηρεαστεί το αλουμίνιο. Τελικά αποδείχτηκε ότι έκαναν λάθος και η αξία της εταιρείας πολλαπλασιάστηκε.

Στα μέσα της δεκαετίας, ο Μυτιληναίος έκλεισε την μεγάλη συμφωνία με τον ισπανικό ενεργειακό όμιλο Endesa. Το 2008 ανακοινώνεται η συμφωνία με την Motor Oil για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στους Αγίους Θεοδώρους, μέσω της κοινοπρακτικής Korinthos Power.

Μέσα στην επόμενη διετία ο όμιλος ανακοίνωσε σημαντικές συμφωνίες για παραγωγή ρεύματος στην Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία και άλλες χώρες. Μέχρι σήμερα, που τα χρηματιστήρια έχουν καταρρεύσει, ο Μυτιληναίος είναι από τους ελάχιστους που παρέχουν κέρδη στους μετόχους του. Η μέθοδος μπορεί να είναι προφανής, αλλά τα μέσα φαίνεται να τα έχει μόνο εκείνος.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
http://noname-gr.blogspot.gr/2011/11/blog-post_25.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s