Μία νέα πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον απαντά στην ανάγκη της Γενιάς Υ

Μία νέα πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον απαντά στην ανάγκη της Γενιάς Υ και ειδικότερα στην ανάγκη για εφόδια και δυνατότητες δικτύωσης. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα “Youth Empowered”, το οποίο ξεκινά από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε συνεργασία με ένα μεγάλο δίκτυο εταιρειών και φορέων.

youth

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει 20.000 νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς να επιτύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους, μέχρι το 2020. Το πρόγραμμα θα τους δώσει προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης και να επιτύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Η Coca – Cola Τρία Έψιλον με αφορμή άρθρο που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα σχετικά με τα αποτελέσματα της Eurostat για τα ποσοστά της ανεργίας σε Ευρώπη και Ελλάδα αποφάσισε να εστιάσει στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά στα ποσοστά ανεργίας των νέων και να διερευνήσει πώς έχει διαμορφωθεί η αγορά εργασίας σήμερα και τι μπορούν να προσφέρουν στη Γενιά Υ οι επιχειρήσεις με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία;

Τι μας λένε τα νούμερα; 

Το ζήτημα της απασχόλησης είναι μείζον για τη νέα γενιά που καλείται να δημιουργήσει και να σταδιοδρομήσει σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας με διαφορετικά δεδομένα, καινοτόμες τεχνολογίες που εξελίσσονται ραγδαία και μία οικονομική κρίση που περιορίζει τις ευκαιρίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, αυξήθηκαν στο 48% τον Ιανουάριο, από 46,7% τον Δεκέμβριο, ενώ παράλληλα τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην χώρα μας (48%) με την Ισπανία να ακολουθεί με 40,5% και την Ιταλία με 34,1%.

Μπορούν να προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Γενιά Υ;

Μέσα σε ένα δύσκολο κλίμα, οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να δείξουν ευελιξία και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η δυσανάλογη σχέση προσφοράς και ζήτησης, σε συνδυασμό με τη δυσκολία να εντοπιστούν απόφοιτοι με τις απαραίτητες δεξιότητες, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την απορρόφηση των νέων υποψηφίων.

Από πού μπορεί να έρθει η βοήθεια; 

Οι νέοι της χώρας μας ωστόσο, μπορούν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. Θέσεις εργασίας υπάρχουν, ενώ αναδύονται σταθερά και νέες, όσο η κοινωνία μας εξελίσσεται. Αυτό που χρειάζονται οι νέοι υποψήφιοι είναι εφόδια και δυνατότητες δικτύωσης για να μπορέσουν να τις διεκδικήσουν.

Έτσι, έρχεται η πρωτοβουλία της Coca – Cola Τρία Έψιλον “Youth Empowered”. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται πτυχίο ή κάποια εξειδίκευση.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό και συμμετοχικό και συνενώνει τις δυνάμεις μεγάλων εταιρειών και φορέων, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών, που θα προσφέρει στους νέους την ευκαιρία που αναζητούν και τη δύναμη να χτίσουν το μέλλον τους.

Η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος αναμένεται αυτή την εβδομάδα, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον για να μάθετε περισσότερα.

Πηγή άρθρου:
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3216956/mia-nea-protoboulia-tis-coca-cola-tria-epsilon-apanta-stin-anagki-tis-genias-u

Advertisements